Hverdagens helte

Hverdagens helte

Helte er virkelige - Følg i fodsporene på en her

Husky sponsorere en række af hverdagens helte som vi alle går rundt mellem hver eneste dag; En helt snakker måske ikke så meget om det, men Husky syntes at der skal gøres opmærksom på disse personer og støttes op om dem. 

Husky støtter disse helte både økonomisk, men også med udstyr som telte, rygsække og beklædning. Alle kan have brug for deres hjælp. Læs her om hvordan hunde og mennesker hjælper med at redde liv. 

Dette er en virkelig historie:
Lubo er frivillig hundefører, og har opdrættet blodhunden Cassino. Blodhunde er blandt de bedste sporhunde på jorden til at opfange menneskelig lugte. Deres næser kan fange de mikroskopiske partikler af hud, som vi mennesker hele tiden afgiver, med deres fantastiske lugtesans; og de kan følge denne lugt i flere timer.

En dag ringede Lubo´s telefon, og en stemme siger: "Sæt dig i bilen med hunden og tag straks til Bratislava (Slovakiet red.). Vi savner et otteårigt barn, og det haster!”

Lubo får flere oplysninger på vejen. En far med en psykisk lidelse, afleverede ikke sin otteårige datter i skole om morgenen, men tog hende med ud i en skov. Sporet slutter ved skovkanten og 450 politifolk, redningsarbejdere og frivillige helikopterpiloter har arbejdet i mere end 24 timer uden at finde den otteårig eller manden, og de har mistet håbet om at finde dem eller yderligere spor af dem. 

Fremme ved skovkanten går Cassino straks igang med arbejdet.. Hun snuser til den lille rosa kappe, som tilhører pigen, og går ind i skoven.Tiden går, hunden snuser sig fremad.

Ruten de følger er ulogisk, virker nærmest kaotisk. Det er nu mere end 32 timer siden pigen forsvandt. Lubo stopper gradvist med at tro på at hunden kan finde noget, men lader hende arbejde videre. Efter så lang tid er det måske ikke muligt at duftsporene stadig er der.

Hunden fører hende videre ud af skoven og ud til nogle vinmarker. De stopper og overvejere at afslutte søgningen. 
En lokal kvinde går forbi. Hun siger, at hun tidligere så to personer, en voksen og et barn. Hun peger på vingården, hvor hunden var på vej hen.


Politimanden, der ledsager eftersøgningsholdet, går rundt om vingården, for at se sig om. Pludselig kravler en nøgen mand ud fra nogle buske og bevæger sig hen mod dem. Han går som en hund. Bag ham kommer en nøgen pige.

Der er ingen tid til at vente på yderligere politifolk eller redningsarbejder, så Lubo, en politimand og en redningsarbejder, er nødt til at pacificere den nøgne mand med det samme. Efter en kort tumult er mandens øjne fulde af tåregas og mand er holdt fast på jorden.

Pigen pakkes ind i et tæppe. Hun er meget stille. Hun siger, at hendes far forklarede hende, at de ville komme til Gud om et øjeblik. Cassino er utroligt træt. I dag har hun udført en helt fantastisk præstation! Hun reddede et barns liv.

Både hund og hundføre er trænet i at følge og finde spor, men hundeføren bliver også trænet i selvforsvar, magtanvendelse og førstehjælp, så de altid kan passe på sig selv og deres hund. Men også at kunne hjælpe tilskadekommende og bringe dem sikkert tilbage. 

I Danmark er det også muligt at træne med redningshunde som frivllig. Uddannelsen og træningen er underlagt Beredskabsstyrelsen, og hvis du vil vide mere kan vi kun anbefalde at læse mere om redningshunde og det frivillige arbejde her.