Om Husky

Om Husky

Om Husky
Tjekkiske HUSKY blev grundlagt i 1997 med en målsætning om at være en dygtig producent af vandreudstyr, rygsække og sportstøj, til priser hvor alle kan være med. Helt fra starten har Husky fokuseret på produkters originalitet og kvalitet; som et resultat er produktion hos Husky baseret på udvikling, design og omhyggelig udvælgelse af kvalitetsmaterialer.

Husky fokuser primært på kunder, der vier deres fritid til sport, udendørsliv, eller bjergvandring. At blive et udbredt varemærke har aldrig været en ambition eller et mål for Husky; i steder henvender de sig til en helt klart defineret målgruppe af kunder - udendørs, camping, skiløb, bjerg, turisme .... entusiaster.

Husky opdeler deres produktion i fire grundlæggende kategorier: telte, rygsække, soveposer og siden 1999 sportstøj. Husky har fire produktlinjer i forskellige undergrupper afhængigt af, hvilke aktiviteter, produktet er beregnet til. Dette betyder at Husky kan imødekomme alles behov, lige fra ekstremt udstyr til bjergbestigning og til klassisk hverdagsudstyr.

Nyudviklede produkter blive testet regelmæssigt og der foretages forsøg både under laboratorieforhold og på forskellige ekspeditioner og udflugter. For at sikre at kvaliteten altid er i top i alle Huskys aktiviteter lægges der vægt på miljøvenlighed og gode arbejdsforhold i vores produktion.

Husky's ekspeditionstelte og letvægstelte bygger på design, der af Husky er blevet udviklet til perfektion igennem erfaringerne fra utallige ekspedtioner og tests.

 Se alle vores Husky produkter

Husky's helte
Husky støtter en lang række forskellige initiativer og organisationer, både økonomisk og med udstyr. Du kan nedenfor her læse om Jan Svoboda og hans liv med mushing eller du kan trykker her og læse om en af hverdagens store helte og om hvordan menneske og hund samarbejder om at finde forsvundende personer.  

Introduktion til en HUSKY eventyrere og mushing
Jan Svoboda - En eventyrer med kærlighed til bjerge, sne, natur og især til hunde.

Jeg er 37 år og har været meget sportslig siden barndommen, i flere år på professionelt niveau. Jeg var 21 år da jeg skadede knæet og måtte, efter 9 operationer, glemme alt om sport på højeste niveau. Men folk siger, at jeg er en bulldog. Sport er bare vanedannende for mig. Jan Svoboda Fortæller:


Efter mange rehabiliteringer vendte jeg tilbage til sport. Jeg begyndte på at bruge min tid på mushing -en trækhundesport. Mange mennesker tror at du bare stiger på en slæde eller noget der har hjul og lade dig trække af hundene. Gode Gud, det er ikke bare lige. 

Jeg elsker næsten alt der kræver en fysisk indsats og jeg elsker mushing, da det samtidig kræver et tæt samarbejde med hundene. 

Siden jeg købte min første hund, begyndte jeg at dyrke individuel mushing, som er når du kører med en eller to hunde. På en mystisk måde voksede antallet af mine hunde og jeg har nu 6; alle er racerene Siberian Husky.

Da jeg besluttede at køre mushing, måtte jeg tilbage i form efter mange års pause. Det tog længere tid end forventet, omkring 7 år. Men det var det hele værd. I 2017 blev jeg og to af mine hunde tjekkiske mestrer i kategorien SC21, som er en scooter med to trækhunde. 

Men vi stopper ikke der, og vi ønsker at møde yderligere udfordringer. Sidste års verdensmesterskab i Polen har måtte desværre opgives, bare på grund af hundens alder, hun var 11 dage yngre end tilladt i de internationale regler. I år venter vi på det europæiske mesterskab i Tjekkiet i Ore Mountains - Abertamech.

Jeg er også igang med at finde de hunde der vil køre med mig på Orlické-bjergene i 2019; en af de sværeste ruter i Europa - ​​hvor hundene vil løbe 200-300 km på 4-5 dage. Det er ikke alt, jeg har mange planer og idéer i mit hoved, og selv om jeg gør det alene, så jeg er overbevist om, at de fleste af mine planer kan udføres.

Og hvorfor begyndte jeg med mushing? Jeg elsker eventyr, bjerge, sne, natur og især hunde. Jeg har tilbragt meget tid i bjergene og her var muligheden for at gøre det sammen med mine bedste venner, hundene. Og forestil dig nu, at du er ude i naturen, stilhed og ro- du hører kun hundens potter. Du kan nyder naturen, dyrene, men ikke bare det. Det drejer sig primært om menneskelig interaktion med din hund. Du er nødt til at stole på dine hunde, og de er nødt til at stole på dig. 

Når du skal overnatte, kan du selv blive gennemblødt ind til knoglerne, imens du tager dig af hundene, men de kommer altid i første række. Først derefter tænker du på dig selv og dine egne behov. Det vil lære dig så meget, du kan ikke bare tænke på dig selv. Og naturen selv vil lære dig ydmyghed. Man kunne siges at mine hunde trak mig ud af mudderet, og næsten til toppen.

Husky leverer ikke bare udstyr – De lever for udendørslivet! 

 Se alle vores Husky produkter