Beretning - Fjord Nansen

Beretning - Fjord Nansen

Beretning fra fotograf og opdagelsesrejsen Martin lazowski

Den Indiske del af Himalaya-regionen i Ladakh er et land med fabelagtig natur, oplevelser og kultur.
Kombineres dette med en motorcykeltur til det højeste bjergpas i verden bliver denne tur til et rigtigt eventyr.

Det med at pakke en rygsæk, gør jeg som sædvanlig,
i sidste øjeblik. Jeg benytter en Vigda 50 + 10 rygsæk og jeg begynder altid at få en fornemmelse af panik når jeg pakker min rygsæk, fordi jeg altid syntes at ville have for meget med i forhold til hvad det er muligt.

Udvendig på rygsækken benytter jeg de stropper og remme der sidder på rygsækken til at fastgøre mit telt, sovepose og liggeunderlag. Indvendigt i rygsækken indretter jeg mig med alt hvad jeg har brug for til en to-ugers tur, herunder tøj og mad. I de mange lommer på rygsækken er jeg i stand til at opbevarer mine personlige gadgets.

Rygsækken syntes at have den rigtige pasform til denne tur. Jeg har haft den på min ryg i mange timer både til fods og med mig på motorcyklen. Kvaliteten og holdbarheden er rygsækkens store styrker.


Telt Tromvik er ønske teltet, som jeg har ledte efter de sidste par år. Efter pakning opdager jeg at teltet kun fylder så meget plads som to 1 liters sodavandsflaske og vejer næsten det samme da teltet kun vejer 2 kg.

Jeg har aldrig rigtig holdt af at sove i telt, da jeg syntes de små og lette teltet altid har føltes lidt ligesom en kiste for mig. Lav, smal og tæt.

Tromvik har derfor forbavset mig meget med sin størrelse efter udfoldning. Jeg kan sidde oprejse idet uden at ramme på teltet med hovedet og ved de to indgange kan jeg opbevare mit øvrige udstyr som støvler og vand. Det er også nemt at sætte op og ikke mindst at pakke ned igen.

Det er gjort hurtigt og intuitivt. Kvaliteten af teltet og det håndværk som er lagt i det er mærkbart og meget god på alle måder. Det jeg kan lide mest er den ramme af gylden teltstang som teltet sættes op med og som giver teltet de lodrette sider. Det er simpelthen smukt.

Teltet ser også godt ud og tiltrækker opmærksomhed. Det er karakteristisk og giver et meget større indtryk, end det virkelig er. Du kan bruge oversejlet og selve inderteltet hver for sig, men da jeg meget af tiden sov under en svag tropisk regn, valgte jeg at benytte teltet som en heldhed, så jeg ikke blev våd.

Jeg anbefaler virkelig dette telt til den ensomme vandrer og selvfølgelig motorcyklister.


Hilsen.
Martin lazowski
Fan Fjord Nansen
www.marcinlazowski.com

Lidt om Martin lazowski
Martin lazowski er uddannet konservator, men har i mange år arbejder tæt sammen med de polske medier og skrevet et utal af rejsehistorier til aviser og blade og udgiver fotos.

Han har rejst rundt i det meste af Europa på sin motorcykel og har i 2011 kørt fra Polen til Asien og i 2013 rundtur i Skandinavien – begge gange kun ham selv, hans rygsæk og hans motorcykel. Martin tror på, at hvert minut skal fyldes med noget kreativt, interessant eller inspirerende for andre.

Han har ikke et tv eller en seng, han klæder sig ikke på i modetøj, men levere som han er og med opmærksomheden rettet indad mod hans krop, sjæl og sind. Og udad imod oplevers og mennesker.



Rejseberetning er skrevet på polsk af Martin lazowski og er stillet til rådighed til brug for Vandregrej af Fjord Nansen. Oversættelsen fra polsk til dansk er sket i samarbejde med Fjord Nansen. 

 Se vores udvalg af telte