Historie om Fighter

Historie om Fighter

Fighter - Teltet med mange eventyr

Fighter ekspeditionstelt er et af Huskys mest populærer telte og har været i produktion i over 10 år. 

Fighter er teltet med mange eventyr bag sig, teltet har f.eks.;

- Været med på Antarktiskes højeste bjerg

- Benyttet på en vintertur henover Haukelifjell, i snestorm

- Brugt under kraftigt regnvejr i Frankrig

- Været Island rundt i både bil og vandrerygsæk 

Hvis Fighter kunne tale, vil det kunne snakke i timevis om sine oplevelser

I slutningen af 2017 drog en gruppe mennesker afsted mod lufthaven og et lidt anderledes fly.
Gruppens mål var bjerget Mount Vinson, og den tjekkiske klatrer David Knill var i spidsen for gruppen.
Bjerget Mount Vinson ligger ved roden af den Antarktiske halvø, på sydpolen.

Davids livslange drøm var at bestige Mount Vinson og at gøre dette inden årets afslutning.Med sig havde David 3-4 personers teltet Fighter og 2 personers teltet Flame fra Husky. 


Teltene fungerede som hans og hans kammeraters hjem og base camp under hele ekspeditionen. 

Ekspeditionen startede i godt vejr, med ’mild’ temperatur og høj sol, som dog hurtigt blev erstattet af en stærk vind og kraftig frost. Dette gjorde det besværligt at bygge vindbarriere ud af sne og vindstødene gjorde at nogle andre fik blæst deres telte i stykker. 

Både Flame og Fighter modstod den kraftige blæst og et par dage senere sluttede turen vellykket i 4892 m. højde.

På billederne ude til højre, kan du se gruppen med David Knill, velankommet til Antarktisk i høj sol, samt Fighter teltet slået op i base campen. 

I vinteren 2016 fik et par norske gutter den ide, at selvom det var vinter og snestorm, så skulle dette ikke hindre dem i at nyde naturen og dens kræfter. Fighter blev derfor pakket i rygsækken og derefter gik turen udover Haukelifjell i Norge.

Forholdene bød på vedværende kraftig vind på mellem 20 – 25 m/sek over flere dage og masser af sne. Fighter stod hele turen igennem vindstabilt grundet den særlige konstruktion og der var, selv med pulk, rygsække, liggeunderlag og masser af varmt tøj til 2 personer, stadig god plads i teltet.

Fighter klarede turen uden tegn på at blive trykket sammen, selvom de 2 norske eventyrer flere gange vågnede om natten på grund af de kraftige vindstød. Hvis de to bardunerne have været benyttet vil teltet have kunne klare endnu mere.Fra vores kunder hos Vandregrej, har vi hørt lige så fantastiske historier.

Vi har f.eks. haft den store glæde at modtage billeder og beretning fra en af vores kunder, som træner redningshunde og derfor både har været og skal rundt i hele Europa og træne. Her er Fighter hjemmet for både menneske og hund.

Billederne er med stor tak stillet til rådighed fra vores kunder - Har du et eller flere billeder som du gerne vil dele med os? Så send det gerne til os på info@vandregrej.dk 

 
Fighter findes i både rød og i grøn. Hvis du vil vide mere om teltet kan du læse om Fighter grøn her og Fighter rød her