Vintersovepose Trondeland og Stavanger

Vintersovepose Trondeland og Stavanger

Rejsebeskrivelse af vintersoveposen Trondeland og Stavanger fra Fjord Nansen af blogger familien ’Places2visit’. Familien består af far ’Marcin’, mor ’Asia’ og 2 friske børn på henholdsvis 6 og 3 år.

For to år siden, gik ekspeditionerne til øen Wolin i det tyske område af Swinoujscie og Rügen og Jasmund Nationalpark. Inden da købte vi, to sorte og blå soveposer af mærket Stavanger, fra Fjord Nansen, til vores børn. Nætterne på den baltiske kyst kunne være kolde, selv i sommersæsonen, men vi sov fredeligt og vidste, at børnene var varme.

Da vi kom til Den Slovakiske Paradis, hvor weekenden i maj bød på frost om morgenen, og til Slovenien (hvor aftenerne i Julianerne var kølige, for ikke at nævne nætterne) sov jeg i to fleecetrøjer, lange bukser og tykke sokker, indpakket i to tynde soveposer. Herefter besluttede vi at vi også skulle have nogle gode og varme soveposer, ligesom børnene havde. Vi var meget tilfredse med børnenes soveposer; de blev aldrig kolde eller syge efter at have sovet i telt og vi besluttede os derfor at se på en anden model fra Fjord Nansen. Valget faldt på soveposen: Trondeland.

Man kan undre sig over, hvorfor vi tog sådanne varme soveposer med om sommeren på det varme Balkan? Jeg vil sige dette: første gang i løbet af de kolde nætter som blandt andet kom af det dårlige vejr, sov jeg i en skjorte med korte ærmer, i shorts og ingen sokker. Hvad for mig (fordi jeg er meget kold) er noget helt uden fortilfælde.

Selv på den montenegrinske kyst, hvor varmen i løbet af dagen var uudholdelig, og usædvanligt varme aftener, kom natten som en kold overraskelse og gjorde Trondeland soveposen fantastisk efter bare få timer.

Den væsentligste forskel, på de to soveposer er at Trondeland fylder meget mindre end Stavanger. Forskellen i størrelsen givet af fabrikanten, er i begge tilfælde lille, men visuelt og praktisk taget var Trondeland lettere at rulle op og pakke. Trondeland sovepose indeholder en meget varm, blød og let MICROFILL Super-Therm isolering. Den har et specielt design af mikrofibre, som giver høj elasticitet og fremragende varmeisolering.

Disse fibre overfører vanddamp, så soveposen på sin egen måde "ånder" og giver en behagelig varme indeni. Tro mig, hvis jeg skal sove uden mine sokker skal det være varmt!

I hætten af ​​soveposen er der god plads til de puder vi altid medbringer på vores rejser. Begge soveposer er med et mumie ergonomisk design, der eliminerer unødvendig plads, der skal opvarmes, samt giver en yderligere isolering af fødderne. Jeg håber, at disse Fjord Nansen soveposer ledsager os i lang tid.

* Dette blog indlæg er blevet lavet i samarbejde med Fjord Nansen, som har sponsoreret soveposerne. Vi har testet soveposerne i tre uger på Balkan under forskellige forhold, og vi vil teste dem yderligere!

 Se vores sortiement af vintersoveposer.