Vintersovepose Anapurna

Vintersovepose Anapurna

Pavel Kašák som er freelance fotograf og stor fan af naturen, har været afsted på en vinter test tur med Husky populære Anapurna vintersovepose.

Anapurna er en af Huskys mest populære vintersoveposer, og med god grund. Den har en komfort på -12 °C for kvinder og på -19 °C for mænd. Soveposen er ekstrem testet til -28 °C, hvilket betyder at den her sovepose holder dig varm, selv de koldeste vinternætter.

 Pavel Kašák skriver om sin tur med Anapurna:

I år fik jeg endelig muligheden for at prøve at sove udenfor i sneen. Jeg valgte den varme vintersovepose “Anapurna" - 28 ° C og liggeunderlaget Frosty 3,5

I december 2018 tog jeg til de østrigske alper. I år var der meget sne, hvilket gav den ideelle mulighed for at prøve kræfter med at sove ude i senen. Jeg har et utal af gange sovet ude om sommeren, men jeg har altid været tiltrukket af ideen om at prøve at falde i søvn, når der var meget sne omkring mig. Nattemperaturerne i Alperne falder til gennemsnitlig under -15 grader, og den stjerneklare nat jeg valgte at sove ude, viste mobiltelefonen os endda -20 grader.

Hvad skal forberedelsen være til en sådan nat? Jeg vil anbefale at klæde sig ordenligt på, og vælge et passende sted at skabe din fremtidige seng. Jeg brugte en skovl til at bygge mig en seng på en forhøjning, så kulden kan ”fald” forbi mig og jeg dermed ikke ligger i et koldt hul. Derefter kom liggeunderlaget Frosty 3.5 i brug. Ideel til rejser, fordi det er kompakt og passer let ned i en rygsæk. Derudover er det selvoppusteligt, så du skal bare lukke det op, og på under et minut er du klar til at ”gå i seng”. Du værdsætter virkelig den hastighed om vinteren! 

Liggeunderlagets tykkelse er lige nok til ikke at få dig til at føle dig kold fra jorden! For mig var det virkelig et ideelt første lag! Mens jeg skrev, var nattetemperaturerne i området faldet fra -15 til -20 grader! 

Soveposen “Anapurna” er en af de mest ekstreme soveposer, som Husky har at byde på. Dens ekstrem komfort er nede på -28°C, så jeg tænkte, at jeg skulle klare det helt fint! Jeg sov helt afklædt. I soveposen kan du gemme dig helt, så man kun ser en del af dit ansigt i et lille åndedrætshul. Dette er en reel fordel under sådanne forhold.

Du kan åbne hovedåbningen hurtigt og nemt! En anden enorm fordel ved at sove i sneen er den ekstra isolerede fodpose. Den holdt mine fødder varme hele natten. På Anapurna er der også et skridsikkert system, så du kan ligger på liggeunderlaget uden at glide af. Hvilket er godt, for så ruller du ikke ned i sneen uden for liggeunderlaget. Og tro det eller ej, under sådanne forhold er det virkelig rart at vide, om du ligger på et liggeunderlag eller ej! 

Og resultatet? Til at sove i virkelig ekstreme temperaturer tjente Anapurna mig så godt som forventet. Jeg ser frem til at bruge soveposen igen til andre udendørs udfordringer. Vær bare opmærksom på, at soveposen optager lidt mere plads, men komforten ved at sove i Anapurna lønner sig helt bestemt!

Du kan købe din nye vintersovepose her

Vi ses i naturen!